A key in a door lock

Productiviteit

Hoe mobiel werken door serviced offices wordt ondersteund

Leestijd:  3 Minuten

Cyberbeveiliging is een grote zorg voor bedrijven met personeel dat op afstand werkt. Zijn coworkingruimtes de oplossing? We vroegen het aan Ran Haer, information security manager bij Regus

 

Terwijl de populariteit van werken op afstand en flexibele werkruimtes toeneemt, maken veel bedrijfsdirecteuren zich zorgen om cybersecurity.

Flexibel en thuis werken zijn de afgelopen jaren voor professionals belangrijke vereisten geworden bij de onderhandeling van nieuwe functies en contracten. Volgens de Global Workspace Survey uit 2019 van IWG, het moederbedrijf van Regus, werkt wereldwijd 50% van de werknemers minstens 2,5 dag per week op een locatie buiten het hoofdkantoor van hun bedrijf. In sommige branches zijn bedrijven huiverig over flexibel werken, vanwege zorgen om de cybersecurity. Dit speelt bijvoorbeeld in branches zoals technologie en videogameproductie, waarin werknemers vaak met geheimhoudingsovereenkomsten werken.

Bedreigingen voor de cyberveiligheid vormen vaak een van de grootste zorgen voor bedrijven die gebruikmaken van coworkingruimtes en gemeenschappelijke kantoorruimtes. Gelukkig bent u in veilige handen: information security manager Ran Haer en zijn team zijn voortdurend bezig met het beveiligen van netwerken, het voorkomen van hackaanvallen en het beschermen van de netwerken en gegevens van onze klanten.

“We werken dagelijks met veel toonaangevende leveranciers uit de wereld van netwerken en beveiliging,” legt Haer uit. “Ons voornaamste doel is ervoor te zorgen dat we over de juiste hulpmiddelen en apparatuur beschikken, zodat onze klanten in een beveiligde omgeving kunnen werken. Daarnaast proberen we onze leveranciers voortdurend tot nieuwe ideeën aan te zetten die onze netwerken nog veiliger maken.

“Uiteraard hebben we geen toegang tot de gegevens van onze klanten, maar we bieden wel verschillende netwerkservices die allemaal van ingebouwde beveiliging zijn voorzien,” vertelt Haer. “Hoewel op onze locaties verschillende bedrijven van hetzelfde netwerk gebruikmaken, zorgen we ervoor dat de ene klant geen verbinding kan maken met het netwerk van de andere.”

De dochterbedrijven van IWG hebben elk een strikte beveiliging die zorgvuldig en voortdurend wordt getest. “We maken hierbij gebruik van gespecialiseerde penetratietesters, ofwel professionele hackers, die locaties bezoeken en het systeem op de proef stellen,” legt hij uit. “Ze zoeken voortdurend naar mogelijkheden om binnen te dringen. Als er een nieuwe service is geïnstalleerd of een nieuw product is uitgegeven, halen we het team erbij om te zien of ze kunnen kraken. Achter de schermen zijn we voortdurend alles aan het controleren om een probleemloze klantervaring te bieden.

“We maken gebruik van een eenmalige registratie. U hoeft zich dus alleen aan te melden als u voor het eerst naar een Regus-center gaat, daarna wordt u door het systeem onthouden,” zegt Haer. “De mogelijkheid om de identiteit van onze leden te controleren, is de sleutel tot het handhaven van de strakke cyberbeveiliging in al onze kantoren.”

Natuurlijk kunt u ook van het netwerk gebruikmaken als u geen lid van Regus bent, mits u zich kunt identificeren. Maar zelfs als iemand verbinding maakt met een netwerk, is het onmogelijk om via die weg systemen van andere klanten te bereiken. “Voor ons ligt de grootste uitdaging in social engineering, waarbij mensen worden misleid en gemanipuleerd om vertrouwelijke informatie vrij te geven. De mens is meestal de zwakste schakel,” zegt Haer. “Maar ons eerstelijnsteam vormt onze eerste verdedigingslinie. Ze kunnen zien of iemand de beveiliging probeert te manipuleren, hetzij via e-mail of door persoonlijk naar kantoor te komen en zich als iemand anders voor te doen.”

Doordat alle serviced offices zowel fysiek als op afstand uit beveiligde omgevingen bestaan, is het gebruik van flexibele werkruimtes en mobiele oplossingen een verstandige manier om het risico op cybercriminaliteit te verlagen.

“We zoeken naar manieren om het bewustzijn te verhogen. Het draait niet alleen om de gevaren van phishing. Door de opkomst van cyberpesten gaat het bijvoorbeeld ook om hoe men veilig blijft op sociale media. We willen mensen bewuster en oplettender maken.”

 

Lees meer over hoe Regus uw beveiligingszorgen kan helpen oplossen