Flexible working Regus office with two people around a large table

Productiviteit

Flexibel werken en duurzaamheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

Leestijd:  3 Minuten

Flexibel werken, zorgt voor efficiëntie, bespaart bedrijven tijd, geld en middelen, en is goed voor het welzijn van mens en aarde

 

Wat zou u ervan vinden als het tempo en de routine van uw dagelijkse werkzaamheden de komende tien jaar onveranderd door zouden gaan? Maakt dit scenario u enthousiast? Nerveus? Extreem vermoeid?

Burn-outs worden tegenwoordig officieel als medische aandoening erkend. We werken langer, reizen vaker naar het buitenland, zijn 24 uur per dag verbonden en streven voortdurend naar de beste versie van onszelf. We leven onder een constante druk om onze tijd optimaal te benutten. Dit wordt extra lastig wanneer er sprake is van familieverplichtingen of gezondheidskwesties. Hierdoor rijst de vraag: hoe houdbaar is dit alles?

Bovendien zijn we ons er allemaal van bewust dat we te veel consumeren. De levensstijl van de gemiddelde Amerikaan zorgt voor een CO2-voetafdruk van 21 ton per jaar (11,7 ton voor Britten). Zakenreizen, forenzen, snel onderweg wat eten; al deze dingen dragen hieraan bij. Doordat we ons bewuster worden van de manier waarop onze dagelijkse handelingen en keuzes de klimaatcrisis beïnvloeden, is het logisch dat we in ons werk- en privéleven op zoek zijn naar alternatieven.

Hoewel er geen kant-en-klare oplossing is, kunnen we wel allemaal een stapje terug doen en goed kijken naar de mogelijkheden om onze tijd, medewerkers en middelen verstandiger en duurzamer in te zetten. In veel gevallen ligt de oplossing bij het introduceren van een flexibele werkcultuur.

Om te beginnen, zorgt flexibel werken ervoor dat meer getalenteerde mensen het gevoel hebben dat ze in staat zijn echt mee te doen. Voor mensen met een burn-out, mensen met jonge kinderen, mensen met een lichamelijke beperking of mensen in een bepaalde leeftijdscategorie kan flexibel werken het verschil maken. Of het nu de optie is om in deeltijd, vanuit huis of dagdelen te werken. Al deze bevolkingsgroepen zijn eerder geneigd om naar een functie te solliciteren en daarmee met hun vaardigheden waarde toe te voegen aan bedrijven waar flexibel werken mogelijk is.

Momenteel vermeldt slechts 9,8% van de werkgevers in het Verenigd Koninkrijk in hun vacatures dat ze flexibele werkregelingen bieden. Toch blijkt uit recent onderzoek dat 57% van de voltijdse Britse werknemers de traditionele 9-tot-5-baan zou willen inruilen voor een flexibelere werkcultuur die beter aansluit bij een moderne levensstijl.

Doordat we allemaal op zoek zijn naar efficiëntere manieren om ons werk gedaan te krijgen, waarderen we het als werkgevers ons voldoende vertrouwen en vrijheid geven om zo productief mogelijk te zijn. De implementatie van een flexibele werkcultuur zorgt voor een diverser, tevredener, gezonder personeelsbestand, waardoor talent blijft en de concurrentiepositie van uw bedrijf verbetert.

Een flexibelere werkplekcultuur levert ook voordelen op voor het milieu. Als alternatief voor het huren van een vaste hoeveelheid conventionele kantoorruimtes in het stadscentrum, duiken er flexibele werkplekken op in een verscheidenheid aan wijken, waaronder in voorsteden. Voor werknemers betekent dit minder reistijd en dus een kleinere CO2-voetafdruk, en meer tijd die ze met hun dierbaren kunnen doorbrengen. Flexibele ruimtes bieden bedrijven ook de mogelijkheid om de benodigde kantoorruimte van tijd tot tijd te verkleinen of te vergroten, zodat u alleen gebruikt wat u echt nodig hebt.

Flexibel werken is van nature duurzaam, doordat het dwingt om na te denken over manieren om alles efficiënter te laten verlopen. Regus-centers zijn erop gericht optimaal aan de behoeften van hun huurders te voldoen: verspilling wordt zoveel mogelijk beperkt, de hoogwaardige faciliteiten zijn ontworpen met het oog op productiviteit en geestelijk welzijn en er zijn verschillende betaaloplossingen voor verschillende budgetten mogelijk. Bovendien neemt Regus alle beslommeringen uit handen die bij het runnen van een kantoor komen kijken. Het personeel op Regus-locaties regelt alles en bespaart u de tijd die u normaliter kwijt zou zijn aan onderhoud en beheer.

Flexibel werken is een belangrijke pijler van een duurzamere toekomst. Vanuit ons wereldwijde personeelsbestand is er vraag naar en het is duidelijk dat het efficiënter is voor de werkgever. Bedrijven die van de voordelen van flexibel werken profiteren, moeten dit van de daken schreeuwen als we willen dat flexibel werken meer de norm wordt en door meer bedrijven wordt ingevoerd. Op die manier kunnen andere bedrijven zien dat het werkt en kunnen potentiële werknemers hun stem laten horen door bij hen te solliciteren.

We zijn goed op weg naar een vooruitstrevendere, flexibelere manier om onze bedrijven te laten floreren. En ons privéleven, onze budgetten en onze aarde zullen ons daarvoor dankbaar zijn.

 

Ontdek hoe flexibel werken ervoor kan zorgen dat u uw bedrijf duurzamer leidt