Een toetsenbord, pennen, glazen en een notitieblok op een marmeren bureau

Trends

79% zegt dat flexibele werkruimte een rol heeft gespeeld in het succes van hun bedrijf

Leestijd:  2 Minuten

Uit een onderzoek van Regus’ moederbedrijf IWG blijkt dat flexibel werken kosten bespaart en de productiviteit van werknemers verhoogt

 

Van HR-directeuren tot ondernemers tot persoonlijke assistenten, dankzij flexibele kantoorruimtes kunnen allerlei soorten zakenmensen beter werken. In IWG’sonderzoek, gaf ruim tweederde van de respondenten (79%) aan dat flexibele werkruimte een rol heeft gespeeld in het succes van hun bedrijf.

Belangrijke redenen hiervoor zijn lage bedrijfskosten en het feit dat voorzieningen en sociale ruimtes voor maximale productiviteit zijn ingericht. Bovendien kunnen professionals terecht bij Regus-werkplekken in meer dan 1000 steden over de hele wereld. Ze kunnen hun reistijd en reiskosten verminderen en een beter evenwicht vinden tussen werk en privé.

Alex Grande, oprichter en CEO van Recognize, het platform voor erkenning en beloning van werknemers, zegt dat hij in de Verenigde Staten gebruikmaakt van Regus-kantoren omdat ze goed ontworpen en betaalbaar zijn.

“Ze stellen ons kleine bedrijf in staat een hele mooie kantoorruimte te hebben die we anders niet zouden kunnen betalen. Ik heb in ons privékantoor voor slechts $1600 per maand uitzicht op de Colorado-rivier.

“Daarnaast kunnen we met een abonnement op onze kantoorruimtes schulden uit onze boeken houden. We hebben geen 30-jarige lening op een traditioneel kantoor."

Andere voordelen zijn onder meer het overal kunnen openen van een nieuwe vestiging. "Austin is een goedkopere plek dan San Francisco, dus het is zeer voordelig om daar via Regus een kantoor te openen", zegt Grande. "En als ons huidige kantoor niet meer aan onze behoeften voldoet, kunnen we verhuizen naar een ander kantoor."

Naast kostenbesparingen is flexibel werken een gewild voordeel voor professionals.

Uit het onderzoek van IWG is zelfs gebleken dat meer dan 50% van de werknemers wereldwijd minimaal 2,5 dag per week buiten hun hoofdkantoor werkt en 62% een flexibel werkbeleid hanteert.

In de komende jaren zal flexibiliteit belangrijker dan ooit zijn voor het succes van bedrijven, en flexibele werkplekken zullen een belangrijke rol spelen. Bedrijven zullen in staat zijn om efficiënt uit te breiden naar nieuwe markten en locaties, de schaal van hun bedrijf snel te vergroten of te verkleinen, risico’s te beheersen en kosten te verlagen.

Statistieken suggereren ook dat de economie baat heeft bij flexibele werkplekken. IWG’s Global Workspace Survey meldt dat de Amerikaanse economie als direct gevolg een boost van $4,5 biljoen per jaar zou kunnen ervaren.

Naarmate de manier van werken en ruimtebehoefte zich verder ontwikkelen, wordt het duidelijk dat banen met standaard kantoortijden op een vaste locatie niet langer de norm zijn.

 

Ontdek hier hoe flexibele werkruimte uw bedrijf kan ondersteunen