Regus Joe Sullivan

Stemmen

Waarom traditionele werkplek‑recoverystrategieën tekortschieten

Leestijd:  3 Minuten

Als er een ramp gebeurt, besparen flexibele werkplekken een bedrijf veel tijd en geld, aldus Joe Sullivan, Head of Workplace Recovery Product bij Regus

 

Volgens het WEF Global Risks Report van 2019 vormen ‘extreme weersomstandigheden’ voor ons als internationale gemeenschap de grootste dreiging, gevolgd door natuurrampen, gegevensfraude en cyberaanvallen. Het voorkomen van het onvoorspelbare ligt buiten onze macht. We kunnen er daarentegen wel voor zorgen dat we goed op rampscenario’s zijn voorbereid.

Bij Regus spreken we uit ervaring. In september 2018 kreeg een aantal van onze centers in North Carolina, South Carolina en Virginia te maken met de nasleep van de orkaan Florence. De verwoesting trof veel van onze collega’s, klanten en hun vrienden en familie. Gelukkig stonden onze Noord-Amerikaanse teams klaar om deze locaties te helpen herstellen en voor onze klanten te zorgen.

De financiële gevolgen van dergelijke rampen zijn soms moeilijk te bevatten. Sinds 2000 hebben natuurrampen de wereldeconomie meer dan $ 2,4 biljoen gekost; bijna $ 150 miljard per jaar. Maar niet alleen dit soort grootschalige gebeurtenissen kunnen bedrijven schade toebrengen. Er liggen ook alledaagse rampscenario’s op de loer.  Een lekkage in uw kantoor klinkt misschien niet als het einde van de wereld, maar wat is het back-upplan als uw bedrijfsruimte hierdoor een maand onbruikbaar is?

Het goede nieuws is dat steeds meer bedrijfseigenaars werk maken van recoveryplannen voor de werkplek. In 2018 vroegen zo’n 2000 bedrijven naar de bekroonde Regus-oplossingen voor workplace recovery. Bedrijven gaan er niet langer van uit dat rampen hen niet zullen treffen, of deze nu van ecologische, politieke of sociaal-economische aard zijn. Daarom wordt er veel tijd en aandacht besteed aan het beperken van de mogelijke impact van rampen op werknemers en bedrijfsresultaten.

In aanvulling op deze verhoogde bewustwording is een relatief nieuw wapen toegevoegd aan het arsenaal van officemanagers: de flexibele werkplek. In een recent onderzoek van Regus zei 73% van de ondervraagden dat flexibele werkplekken in tijden van crisis van onschatbare waarde zijn. Een snelgroeiend aantal bedrijven kiest voor een recoveryplan waarvan een apart kantoor op een goede locatie deel uitmaakt.

Neem bijvoorbeeld de Britse multinationale warenhuisketen Marks & Spencer. In 2018 braken in Cambodja vakbondsprotesten uit in de buurt van de lokale kantoren van het bedrijf. Regus zette toen het recoveryplan van M&S in gang en het personeel werd naar veilige Regus-kantoren verplaatst, waar de benodigde apparatuur hen stond op te wachten.

Of neem het bedrijf Education Payroll uit Nieuw-Zeeland, dat een bedrijfscontinuïteitsplan nodig had om zelfs in tijden van crisis een tijdige uitbetaling van $ 4,4 miljard aan lerarensalarissen te garanderen. Regus wist binnen 24 uur serviced offices beschikbaar te stellen voor slechts een tiende van de kosten van een traditionele recoverywerkruimte.

Deze voorbeelden laten zien dat er geen pasklare aanpak is die voor iedereen voldoet. In plaats daarvan biedt Regus de volgende mogelijkheden die het opstellen van een persoonlijk workspace-recoveryplan vergemakkelijken.

U kunt ervoor kiezen om een permanente, afzonderlijke locatie achter de hand te houden die constant beschikbaar is. In het geval van nood kan hier de belangrijkste 5% van uw werknemers en uw bedrijfsinfrastructuur worden gehuisvest. Er is ook een ‘Klaar binnen een dag’-optie, waarbij Regus ervoor zorgt dat 20% van uw personeel binnen één werkdag naar een van zijn alternatieve ruimtes wordt verplaatst. Daarnaast kunt u kiezen voor Noodwerkruimtes voor iedereen, een on-demand optie waarbij al uw werknemers binnen twee werkdagen in een recoverywerkruimte in een Regus-center terecht kunnen.

Regus begrijpt dat voor een succesvol recoveryplan de voorzieningen zo dicht mogelijk bij uw normale locatie moeten liggen en binnen uw budget moeten passen. Dankzij ons wereldwijde netwerk van 3000 flexibele werkruimtes is de kans groot dat we de juiste oplossing voor u hebben die klaar is om te worden uitgerold.

Wereldgebeurtenissen worden steeds complexer en het is daarom logisch dat bedrijven op zoek zijn naar werkruimtes die geschikt zijn voor dit onrustige klimaat. We zijn er trots op dat we ons internationale bereik en onze deskundigheid in kunnen zetten om onze klanten en hun eigen klanten in staat te stellen zo snel mogelijk hun werkzaamheden weer op te pakken.

 

Bekijk hoe u aan de slag gaat met uw eigen bedrijfscontinuïteitsplan