Internasjonal trend til Norge

Trender

Internasjonal trend til Norge

Lesetid:  2 Minutter

Fleksible kontorfellesskap på flyplasser er et velprøvd og vellykket konsept for det internasjonale selskapet Regus. Nå kommer trenden til Norge og Flesland Lufthavn i Bergen

 

– Bergen er Norges nest største by, og et viktig marked for nye og eksisterende kunder. I tillegg er Bergen en viktig region for olje, offshore og annen havindustri, noe som tiltrekker seg lokale, nasjonale og internasjonale bedrifter, sier Thomas Weeden.

Han er norgessjef i International Workplace Group (IWG) som eier Regus – verdens største nettverk av kontorer og coworking-plasser, med over 3000 kontorer i mer enn 1100 byer i 110 land.

– Vi har allerede kontorer på Media City i Bergen, og skal åpne på Vaskerelven i februar neste år. Men kontorfellesskapet på Flesland blir unikt, og det første av sitt slag i Norge. Man kommer seg til kontoret med to minutters gange fra flyplassen, sier Weeden og fortsetter

– Bedrifter som har stor reiseaktivitet og ansatte som flyr mye vil kunne finne det attraktivt å være så nært flyplassen. Regus har allerede en rekke sentre i eller ved en flyplass andre steder i verden, men dette er første i Norge. Og det blir nok ikke siste.

Knutepunktstrategi

Det 1900 kvm store bygget skal romme rundt 160 kontorplasser, og allerede har interessenter meldt seg. At folk har behov for fleksible kontorløsninger, er Regus et bevis på. Nå satser selskapet på tilgjengelighet på knutepunkter for sitt nettverk av kunder.

– Vi skal være tilgjengelig der folk er. Når folk er mye på farten – er de også mye på knutepunkter. Derfor må også vi være der, sier Weeden.

Flesland-kontorene skal ha en annen utforming enn de andre Regus-kontorene i Norge.

– Vi gjør noen tilpasninger til mer lounge og drop in-plasser for folk som er på vei til eller fra Bergen, og utvider også møteromssortimentet, sier Weeden.

Weeden i IWG understreker at han synes utviklingen i Bergen er spennende.

– Det er utrolig spennende å være del av utviklingen av nye Bergen Business Park, som over tid vil utvikle seg til å bli et av de mest spennende og sentrale områdene utenfor Bergen sentrum, avslutter han.